Over Columbus watersport

Ontstaan Columbus watersport

Columbus watersport is in 2016 ontstaan met als doel mensen stad en land te laten ontdekken vanaf het water en te laten ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Columbus watersport is een duurzaam boot verhuur en rondvaart bedrijf met verhuur boten en een luxe open boot met schipper voor groepen tot 30 personen. Alle onze boten worden aangedreven met een elektrische aandrijving, goed voor het milieu maar ook lekker stil.

“Ontdek stad en land vanaf het water” is de belangrijkste doelstelling van Columbus Watersport en refereert naar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus waar Columbus naar vernoemd is. De rondvaart boot van Columbus Watersport draagt de naam “Santa Maria” wat het vlaggenschip was van Christoffel Columbus toen hij in 1492 Amerika ontdekte.

Ligging hoofdvestiging

Door de centrale ligging van de hoofdvestiging van Columbus Waterport in Leiden is het vaargebied erg divers en toegankelijk. Met de boot vaar je binnen enkele minuten op de singels en grachten van de historische binnenstad van Leiden. Maar ook de Hollandsche plassen Kaag en de Braassem of een tocht naar de kust is een aanrader. Vanuit onze satelliet locatie in Voorschoten vaar je zo het recreatie gebied Vlietland op maar het sluisje in Leidschendam is ook binnen bereik.